Wie wij zijn

“Breng het moeilijke in kaart als het nog makkelijk is, behandel het grote als het nog klein is.”

 Lao-Tse

 

Onze praktijk De Kracht van Aandacht is een samenwerkingsverband van Marijke van Driest (remedial teacher en coach), Karin Kesseler-van Roemburg en Isabella Schmidt (mindfulness trainer en coach).  

Wij werken samen met een zelfstandig gevestigde psycholoog en een huisarts in de regio 't Gooi. Wij kunnen op locatie komen of u kunt ons in Naarden of Muiderberg bezoeken op afspraak.

 

Wij hebben onze eigen persoonlijke en professionele achtergrond in het begeleiden van volwassenen en kinderen. Wat wij delen is onze passie voor dit werk en onze wens dat mensen in de wereld in harmonie en verbinding kunnen leven. Wij geven graag aandacht aan wie dat nodig heeft. Daarbij gaan wij uit van een psychodynamische benadering: wanneer zelfbeeld, verlangens en emoties met elkaar in harmonie zijn, voelen mensen zich energiek en evenwichtig. Als dit door verschillende oorzaken verstoord wordt, kan er een innerlijke strijd ontstaan waardoor men zich vermoeid en futloos kan voelen. Dit is een onbewust proces en uit zich bij kinderen meestal in afwijkend gedrag.

Isabella Schmidt:  “Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, ontwaakt.” C.G. Jung

 

 

Ik ben altijd op zoek geweest naar evenwicht. Evenwicht tussen mensen, maar ook in mensen zelf. Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden. Met aandacht in het leven staan, een betere focus en een positieve levenshouding. Enthousiast geworden door deze resultaten, ben ik de opleiding tot mindfulness trainer gaan volgen. Zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met mindfulness is mijn streven.

 

Inmiddels heb ik mijn eigen site voor mindfulness. Kijk op De Kracht van Aandacht.nu voor meer informatie of om je aan te melden. Je kan me ook een mail sturen: Isabellaschmidt07@gmail.com 

 

Een uitgebreid overzicht van mijn werkervaring vind je op mijn Linkedin profiel

 

 

Marijke van Driest, remedial teaching en coaching:  ‘Aandacht voor kinderen en schoolwerk’ 

 

Leer kinderen hoe ze moeten denken, niet wat ze moeten denken (Margaret Mead) 

 

Ik ben gediplomeerd kindercoach en remedial teacher en begeleid en coach kinderen die moeite hebben met rekenen en/of taal. Hierdoor kunnen ook sociaal-emotionele problemen ontstaan. Je kunt dan denken aan faalangst, weinig zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld, boosheid, verdriet, hooggevoeligheid etc. Als kindercoach kijk ik verder dan alleen het leerprobleem en ga eventueel tevens aan de slag met de sociaal-emotionele hulpvraag. 

Ik ga in gesprek met het kind en daarbij bied ik verschillende methodes en technieken aan voor taal en rekenen om te laten zien hoe het anders geleerd of gezien kan worden. 

Ik werk niet met labels maar kijk naar de mogelijkheden van elk kind. Kinderen worden betrokken bij hun (leer)doelen en er is veel aandacht voor planning en het werken in stappen. 

Hiermee probeer ik een bijdrage te leveren aan de gehele ontwikkeling van kinderen en hen het plezier van leren en zelfvertrouwen bij te brengen.

 

Een uitgebreid overzicht van mijn werkervaring vind je op: Linkedin:

Karin Kesseler-van Roemburg : Kijk naar het kind en wil het begrijpen

 

Na mijn opleiding hbo-jeugdwelzijnswerk ben ik bijna 25 jaar werkzaam geweest in het Emma kinderziekenhuis (AMC). Als pedagogisch medewerkster heb ik daar met hart en ziel (ernstig) zieke kinderen en hun ouders begeleid tijdens hun opname in het ziekenhuis. Afgelopen jaar heb ik samen met mijn twee collega’s de studie Kindercoaching aan de Academie voor Psychodynamica afgerond. Wij hebben besloten om onze krachten te bundelen tot een professionele samenwerking.

Naast mijn werk als kindercoach ben ik al ruim 2 jaar werkzaam als psychosociaal hulpverlener binnen gezinnen.

Je kunt bij mij terecht voor: chronisch zieke of gehandicapte kinderen, verlies van een dierbare, dromerig en ongeconcentreerd zijn, altijd/vaak ruzie maken met anderen, geen zelfwaardering ,faalangst, somber kind, kinderen met ongezonde eetpatronen.

 

Kijk op mijn linkedin pagina voor meer informatie.